dissabte, 23 de novembre del 2013

Maquis vegetals

  <<< L'arròs fet amb sucre i vinagre d'arròs s'anomena sushi i quan es serveix enrotllat amb l'alga nori s'anomena maki (makiszushi) >>>
Dificultat: mitjana
Temps: 1- 1'5 hores
   
Ingredients   
  • 4-5 làmines d'alga nori
  • 2 tasses d'arròs japonès o arròs rodò
  • 1 alvocat
  • 1 pastanaga
  • 1 pebrot
  • 2 tasses d'aigua
  • sucre, sal i vinagre d'arròs (al gust de cadascú)
  • * optatiu: truita
Preparació
  1. Netejar l’arròs amb aigua freda, diverses vegades, fins que l’aigua surti neta. Després deixar en remull uns 15 min.
  2. En una paella barrejar el vinagre d’arròs amb el sucre i la sal fins que aquests últims es dissolguin (sense deixar que el vinagre bulli). Reservar-lo.
  3. Posar l'aigua a bullir i introduir l'arròs (1 tassa d'arròs per una d'aigua). Cuinar-lo a foc lent per a que tota l'aigua s'evapori, la textura de l'arròs ha de ser enganxosa. Després deixar reposar uns 15 minuts.
  4. Pelar tots els vegetals i tallar-los a tires.
  5. Posar una làmina d’alga nori damunt l’estoreta de bambú i escampar l'arròs fins a ocupar la meitat de l’alga.


  6. Posar tots els vegetals al mig de l'arròs i enrotllar l’estoreta.
  7. Mullar la part final de l’alga abans d’acabar d’enrotllar per a que s’enganxi.
  8. Tallar amb un ganivet mullat en unes 5-7 parts
  9. Els pots servir amb una mica de salsa de soja
Salut i verdures!
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
 <<< >>>   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!