diumenge, 21 de setembre del 2014

Pa de pessic vegà de xocolata (de garrofes)

Dificultat: baixa
Temps: 45 minuts

<<<La farina de garrofa és una opció molt intel·ligent, per substituir la xocolata. És un producte local i més saludable que el cacau>>> 

Ingredients 
  • 1 vas d'una beguda vegetal (arròs, avena, soia...)
  • 1 vas de farina de blat integral
  • 1/2 vas de panela o qualsevol edulcorant natural
  • 2/3 vas d'oli d'oliva suau (si us agrada el gust de l'oli d'oliva sinó de gira-sol)
  • 1 cullerada de postres d'impulsor químic
  • 1/2 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
  • 2 cullerades soperes de farina de garrofes
* 1 vas = 200 ml

Preparació 
  1. Escalfem el forn  a 180 ºC (opció de dalt i de baix)
  2. Col·loquem tots els ingredients líquids (beguda vegetal, oli) i l'edulcorant natural en un bol. Ho mesclem amb l'ajuda d'una batedora.
  3. Afegim amb un tamisador la farina de garrofa, de blat integral, l'impulsor i el bicarbonat. Ho mesclem tot fins que quedi homogeneïtzat.
  4. Untem amb oli un motlle (o posem paper vegetal) i afegim tota la mescla.
  5. Fornegem a mitja altura durant 30 minuts. Es important no obrir el forn fins als 25 minuts, per evitar que es desinfli el pastís. 
  6. Deixem refredar un parell d'hores...i voilà!
Propietats de la garrofa
  • Ens aporta més minerals (sobretot de ferro i calci) i en canvi  gairebé no ens aporta greixos.
  • Ens permetrà desenganxar-nos del vici de menjar xocolata, perquè no conté substàncies additives.
  • Es tracta d'un aliment lliure de gluten, per tant, apte per a celíacs.
(Informació de www.etselquemenges.com )

 {VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
 <<< >>>   

1 comentari:

Deixa el teu comentari!