- 1 vas d'una beguda vegetal (arròs, avena, soia...)
- 1 vas de farina de blat integral
- 1/2 vas de panela o qualsevol edulcorant natural
- 2/3 vas d'oli d'oliva suau (si us agrada el gust de l'oli d'oliva sinó de gira-sol)
- 1 cullerada de postres d'impulsor químic
- 1/2 cullerada de postres de bicarbonat sòdic
- 2 cullerades soperes de farina de garrofes
Preparació
- Escalfem el forn a 180 ºC (opció de dalt i de baix)
- Col·loquem tots els ingredients líquids (beguda vegetal, oli) i l'edulcorant natural en un bol. Ho mesclem amb l'ajuda d'una batedora.
- Afegim amb un tamisador la farina de garrofa, de blat integral, l'impulsor i el bicarbonat. Ho mesclem tot fins que quedi homogeneïtzat.
- Untem amb oli un motlle (o posem paper vegetal) i afegim tota la mescla.
- Fornegem a mitja altura durant 30 minuts. Es important no obrir el forn fins als 25 minuts, per evitar que es desinfli el pastís.
- Deixem refredar un parell d'hores...i voilà!
Propietats de la garrofa
- Ens aporta més minerals (sobretot de ferro i calci) i en canvi gairebé no ens aporta greixos.
- Ens permetrà desenganxar-nos del vici de menjar xocolata, perquè no conté substàncies additives.
- Es tracta d'un aliment lliure de gluten, per tant, apte per a celíacs.
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
<<< >>>
Va volar amb una tarda, boníssim!
ResponElimina