dissabte, 23 de novembre del 2013

Fideuà d'algues i bolets

Dificultat: mitjana
Temps: 1 hora

<<< Adaptem un plat valencià típicament mariner conservant el toc del mar amb les algues>>>

  Ingredients   
  • 500g fideus núm 0
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 2 alls
  • 250g de xampinyons
  • 250g de bolets variats
  • mitja tassa d'alga arame
  • mitja tassa d'aga dulse
  • 1 litre de brou de verdures
  • oli, sal 
Preparació
  1. Agafem una paella amb oli en abundància i daurem els alls. Quan estiguin daurats els apartem. Introduïm els fideus i anem removent sense parar fins a que els fideus estan daurats amb diferents tons d'intensitat. Compte que no es cremin!
  2. Hidratem les algues amb aigua calenta durant 10 minuts.
  3. Agafem una altra paella i sofregim la ceba. Quan està daurada afegim el tomàquet i els bolets. Els sofregim uns minuts més, fins que el tomàquet està a punt.
  4. Posem el sofregit i les algues a la paella amb els fideus. Aboquem una mica de brou fins que aquest és absorbit. I així mica en mica, fins que hem posat tot el brou. 
  5. Posem sal al gust.
  6. Quan els fideus estan cuits els introduïm al forn 5 minuts per a què els fideus es corbin.
Salut i verdures!
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
 <<< >>>   

1 comentari:

Deixa el teu comentari!