diumenge, 29 de març del 2015

Galetes d'ametlla

Dificultat: molt fàcil
Temps: 15 minuts (+ 24h opcional)

<<< L'ametlla, un fruit sec molt present en la mediterrània i sobretot en la cuina catalana, un ingredient per l'elaboració de molts postres tradicionals  >>> 



Ingredients 
  • 150g Farina d'ametlla
  • 125g  Farina de fajol (ho qualsevol altra)
  • 60 g de panela (si us agraden dolces poseu-ne més)
  • 50g d'oli d'oliva
  • mig sobre de llevat en pols
Preparació 
  1. La preparació és ben fàcil.
  2. Posem tots els ingredients en un bol i ho mesclem bé, ho fem amb les mans. 
  3. 2 opcions: La recomanada és, estenem la massa i per sobre hi posem film transparent, ho enrotllem i ho deixem reposar 24h a la nevera. Així les tallarem millor després. La segona opció és no deixar reposar la massa.
  4. Un cop preparada la massa, prenem un motlle o agafem un tros de massa i fem la forma desitjada.
  5. Preescalfem el forn a 180º,  posem les galetes i les coem durant 10 minuts
 {VV}= vegetarians i vegans {SO}= sense ou {SG}= sense gluten
 <<< >>>  

1 comentari:

  1. Les millors galetes que recordo: Boníssimes i alimenten!
    El pròxim cop que en fem, proposo doblar les quantitats, :)

    bon profit!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari!