dissabte, 23 de novembre del 2013

Una de ben fàcil, l'Hummus

Dificultat:baixa
Temps: 10 minuts

<<< Aquest és un dels plats més coneguts dels països aràbics i un dels plats vegetarians més nutritius. En àrab i hebreu, "hummus" significa simplement cigró. El que coneixem nosaltres com hummus en diuen hummus bi-tahina ("cigró amb pasta de sèsam") o mussàbbaha >>> 


Ingredients
  • 1 pot de cigrons cuits 
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de Tahini (crema de sèsam)
  • 2 cullerades suc de llimona
  • 1 dents d'all (o més si agrada)
  • 2 olives* o 1/2 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de comí molt
  • Pebre vermell, julivert i sèsam (per decorar)
* aquesta és una variació que he fet jo! li dóna un gust més intens!

Preparació
  1. Escorreu els cigrons i els poseu en el vas de la trituradora, juntament amb el suc de llimona, el tahini, l'all, el comí, l'oli, les olives o la sal i ho tritureu fins que quedi una pasta fina.
  2. Poseu la pasta en un bol i per sobre afegiu un rajolí d'oli, el pebre vermell, el julivert i el sèsam.
  3. Serviu-lo acompanyat de crudittées (verdures crues) tallades longitudinalment com per exemple pastanaga, carabassó, cogombre, api, etc. depenen de la disponibilitat estacional, també es pot acompanyar amb pa o torrades.
Salut i verdures!
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
  <<< >>>     


1 comentari:

  1. Felicitats Eri! M'he quedat bocabadada! Em declaro follower d'aquest blog, que espero que vagi creixent dia a dia!

    P.D: Dona per saldada l'aposta!!! :)

    ResponElimina

Deixa el teu comentari!