dissabte, 4 de gener del 2014

Masala d'arròs basmati amb llet de coco

Dificultat: mitjana
Temps: 45 minuts 

<<<  El terme curri referent a la barreja d'espècies no es fa servir gaire a l'Índia. Normalment s'utilitzen diversos noms segons la regió, com masala >>>

  Ingredients   
  • Arròs basmati (millor integral)
  • 1 ceba
  • 3 alls
  • 250g de xampinyons
  • 1 tros de gingebre (5cm)
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 3 branques de canyella 
  • 4 claus d'olor
  • Mitja culleradeta de cardamom
  • 1 pot de llet de coco (als grans supermercats o tendes de cuina internacional hi ha)
  • Sal 
Preparació de l'arròs
  1. Rentem l'arròs basmati 3 o 4 cops amb aigua freda. L'aigua quedarà cada cop menys blanca.
  2. Agafem una olla i saltegem l'arròs amb oli, 2 - 3 minuts. Seguidament, el cobrim amb aigua (2 cops més d'aigua que d'arròs). Al cap de 15 minuts, retirem l'arròs al dente colant-lo i el reservem.
Preparació de la masala o curri 
  1. Agafem una paella i afegim un rajolí d'oli. Quan aquest està calent afegim la ceba trossejada a quadrets i removem de tant en tant a foc mig.
  2. Afegim en un morter els claus, el gingebre ratllat, els dents d'all tallats molt petits, el cardamom i la cúrcuma. Ho esmicolem amb contundència. Ho afegim al sofregit de ceba. Incorporem les branques de canyella senceres que desprès retirarem. També es pot afegir caiena per donar-li un poc picant que jo no faré! ;)
  3. Sofregim durant un minut i removem constantment.
  4. Incorporem la llet de coco, afegim una mica de sal i el courem fins que estigui espès.
  5. Retirem les branques de canyella. I ho mesclem amb l'arròs 
Salut i verdures!
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
 <<< >>>   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!