- Arròs basmati (millor integral)
- 1 ceba
- 3 alls
- 250g de xampinyons
- 1 tros de gingebre (5cm)
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 3 branques de canyella
- 4 claus d'olor
- Mitja culleradeta de cardamom
- 1 pot de llet de coco (als grans supermercats o tendes de cuina internacional hi ha)
- Sal
- Rentem l'arròs basmati 3 o 4 cops amb aigua freda. L'aigua quedarà cada cop menys blanca.
- Agafem una olla i saltegem l'arròs amb oli, 2 - 3 minuts. Seguidament, el cobrim amb aigua (2 cops més d'aigua que d'arròs). Al cap de 15 minuts, retirem l'arròs al dente colant-lo i el reservem.
Preparació de la masala o curri
- Agafem una paella i afegim un rajolí d'oli. Quan aquest està calent afegim la ceba trossejada a quadrets i removem de tant en tant a foc mig.
- Afegim en un morter els claus, el gingebre ratllat, els dents d'all tallats molt petits, el cardamom i la cúrcuma. Ho esmicolem amb contundència. Ho afegim al sofregit de ceba. Incorporem les branques de canyella senceres que desprès retirarem. També es pot afegir caiena per donar-li un poc picant que jo no faré! ;)
- Sofregim durant un minut i removem constantment.
- Incorporem la llet de coco, afegim una mica de sal i el courem fins que estigui espès.
- Retirem les branques de canyella. I ho mesclem amb l'arròs
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
<<< >>>
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari!