- 1coliflor d'uns 500g aproximadament
- 3 cullerades de llavors de lli
- 10 cullerades d'aigua
- 1 tassa de farina de blat (o d'arròs per fer-la sense gluten)
- 2 tasses de farina de cigrons
- 1 culleradeta de sal (opcional)
- 100g de xampinyons
- salsa de tomàquet cuita
- 100g de formatge (opció no vegana)
- verduretes a escollir al gust
- Per preparar la massa de la pizza posarem en un bol totes les parts toves de la coliflor, és a dir, li traurem els troncs des de la base i ens quedarem amb la part superior.
- Triturarem la coliflor el màxim que puguem fins que quedi ben fina i la courem 5 minuts en una paella fins que es dauri.
- Un cop cuita la deixem reposar i quan estigui refredada intentarem treure l'aigua extremen-la amb els punys i la deixarem sobre uns papers absorbents.
- Agafarem les llavors de lli (prèviament les haurem posat amb les 10 cullerades d'aigua per tal que formin una gelatina) i les triturarem amb el molinet, deixem reposar aquesta mescla 5 minuts.
- Afegim en el bol, la massa de coliflor, la gelatina de lli, les farines i la sal. Tot seguit amassem bé la mescla per tal que quedi ben homogènia. Hem d'evitar que se'ns enganxi en les mans.
- Donem forma de pizzes de la mida que vulguem i les posem al forn (prèviament preescalfat a 180ºC) fins que la base es daura.
- Les traiem del forn i les posem una base de salsa de tomàquet i una capa de formatge. A sobre afegim les verdures que vulguem i els xampinyons, en el meu cas!
- Les posem a coure al forn novament durant 25 minuts amb un rajolí d'oli per sobre.
- De ben segur que us agradaran. Penseu però, que tenen un gust diferent!
{VV}= vegetarians i vegans {SO}= sense ou
<<< >>>
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari!