dilluns, 12 d’octubre del 2015

Pizzes de coliflor

Dificultat: mitjana-alta
Temps: 1 hora

<<< La coliflor una verdura poc verda amb regust dolç i que ens manté les defenses del sistema digestiu apunt pel fred! >>> 


Ingredients
  • 1coliflor d'uns 500g aproximadament
  • 3 cullerades de llavors de lli
  • 10 cullerades d'aigua
  • 1 tassa de farina de blat (o d'arròs per fer-la sense gluten)
  • 2 tasses de farina de cigrons
  • 1 culleradeta de sal (opcional)
  • 100g de xampinyons
  • salsa de tomàquet cuita
  • 100g de formatge (opció no vegana)
  • verduretes a escollir al gust
Preparació de la massa
  1. Per preparar la massa de la pizza posarem en un bol totes les parts toves de la coliflor, és a dir, li traurem els troncs des de la base i ens quedarem amb la part superior.
  2. Triturarem la coliflor el màxim que puguem fins que quedi ben fina i la courem 5 minuts en una paella fins que es dauri.
  3. Un cop cuita la deixem reposar i quan estigui refredada intentarem treure l'aigua extremen-la amb els punys i la deixarem sobre uns papers absorbents. 
  4. Agafarem les llavors de lli (prèviament les haurem posat amb les 10 cullerades d'aigua per tal que formin una gelatina) i les triturarem amb el molinet, deixem reposar aquesta mescla 5 minuts.
  5. Afegim en el bol, la massa de coliflor, la gelatina de lli, les farines i la sal. Tot seguit amassem bé la mescla per tal que quedi ben homogènia. Hem d'evitar que se'ns enganxi en les mans. 
  6. Donem forma de pizzes de la mida que vulguem i les posem al forn (prèviament preescalfat a 180ºC) fins que la base es daura.
  7. Les traiem del forn i les posem una base de salsa de tomàquet i una capa de formatge. A sobre afegim les verdures que vulguem i els xampinyons, en el meu cas!
  8. Les posem a coure al forn novament durant 25 minuts amb un rajolí d'oli per sobre.
  9. De  ben segur que us agradaran. Penseu però, que tenen un gust diferent!

 {VV}= vegetarians i vegans {SO}= sense ou 
 <<< >>>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!