dilluns, 3 d’agost del 2015

Pastís d'albergínia amb verdures i soia

Dificultat: mitjana
Temps: 1 hora

<<< L'albergínia és una solenàcia com el tomàquet però arrelada a Catalunya des de l'Edat mitjana. Curiosament durant aquesta època va ser batejada amb el nom de Solanum insanum, ja que se li atribuïa la capacitat de provocar bogeria i en moltes regions era utilitzada com un objecte decoratiu més que com un aliment.

Actualment se sap que la albergínia conté un cert nombre d'alcaloides, com totes les solanàcies, i que en grans ingestes i mal cuinada poden provocar certes patologies >>> 



Ingredients (per a 2 persones)
  • 2 albergínies
  • 1 carabassó mitjà
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 got i mig de soia texturitzada
  • salsa de tomàquet o 6 tomàquets madurs per fregir
  • Farina de blat integral
  • Oli, sal i llorer
Preparació 
  1. Rentem les verdures. Tallem les verdures (ceba, pebrot, carabassó ) a daus excepte les albergínies que les reservarem pel final (així evitem que s'oxidin massa).
  2. Sofregim les verdures amb dues fulles de llorer (15') afegim després la soia texturitzada i remenem fins que quedi una mescla ben homogènia. A continuació afegim la salsa de tomàquet*. Deixem fer xup-xup, una bona estona, aproximadament 15 minuts més.
  3. Salpebrem al gust
  4. Agafem les albergínies i les tallem a làmines fines. Els hi untem una mica de sal amb llimona per evitar que es posin negres.
  5. Les enfarines i amb unes gotes d'oli les saltegem a la paella. A mi personalment no m'agraden massa els fregits però amb una mica d'oli les albergínies guanyen molt.
  6. Un cop fregides les reservem (si us heu passat d'oli, poseu-les en un plat amb paper de cuina per tal que absorbeixin l'excés d'oli).
  7. Servim el plat agafant una capa de làmines d'albergínia, i una capa de salsa amb verdures (com a la imatge) i després afegim novament una altra capa d'albergínia.
* Per fer la salsa de tomàquet, escaldem primer els tomàquets amb aigua a 100º C. Només cal posar aigua i quan arrenqui el bull introduïm els tomàquets, els deixem uns pocs minuts i els traiem. Els hi passem una aigua freda per tal de treure'ls-hi millor la pela i triturem en una batedora.
     {VV}= vegetarians i vegans  
     <<< >>>  

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Deixa el teu comentari!