- 1 kg farina de blat
- 250 ml d'oli doliva
- 250 ml d'aigua
- 250 ml de vi blanc
- 1 sobre de llevat
- 1 cullerada de sal
- 4 pebrots escalivats
- 4 cebes
- 400 g de xampinyons
- 1 pot d'olives sense pinyol
- Afegim la farina en un bol. Li donem forma de volcà i al centre hi afegim l'oli, l'aigua, el vi, el llevat i la sal. Mesclem bé. Amassem la mescla més que la textura no és enganxosa a les mans i és ferma.
- Deixem reposar la massa tres hores, dins del bol i tapada amb un drap a temperatura ambient, fins que la massa augmenta de volum considerablement.
- Passades les tres hores, li afegirem 3 cullerades d'oli a la massa fins que sigui absorbit i la massa quedi suau, la tornem a tapar i esperem uns 30 minuts més.
Preparació de les coques
- Posem a escalfar el forn a 180 ºC. Acte seguit dividirem la massa en 5 parts, una per cada coca. Estendrem cada massa en una safata preparada pel forn, és a dir, enfarinada o forrada amb paper de forn.
- Col·locarem la guarnició escollida sobre la massa, en aquest cas, les farem: de pebrot escalivat, ceba i olives, i de xampinyons amb ceba.
- Les coem 30 minuts a 180 ºC.
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
<<< >>>
Van ser boníssimes com a pica pica del sopar de cap d'any!
ResponEliminamerci cuinera!