dissabte, 4 de gener del 2014

Coques de recapte de Lleida

Dificultat: Alta
Temps: 4 hores 

<<< Les coques de recapte són coques salades, típicament amb verdures escalivades, tot i que no hi ha una única recepta >>> 


Ingredients  (5 coques)
  • 1 kg farina de blat
  • 250 ml d'oli doliva
  • 250 ml d'aigua
  • 250 ml de vi blanc
  • 1 sobre de llevat 
  • 1 cullerada de sal 
  • 4 pebrots escalivats
  • 4 cebes
  • 400 g de xampinyons
  • 1 pot d'olives sense pinyol
Preparació de la massa
  1. Afegim la farina en un bol. Li donem forma de volcà i al centre hi afegim  l'oli, l'aigua, el vi, el llevat i la sal. Mesclem bé. Amassem la mescla més que la textura no és enganxosa a les mans i és ferma.
  2. Deixem reposar la massa tres hores, dins del bol i tapada amb un drap a temperatura ambient, fins que la massa augmenta de volum considerablement.
  3. Passades les tres hores, li afegirem 3 cullerades d'oli a la massa fins que sigui absorbit i la massa quedi suau, la tornem a tapar i esperem uns 30 minuts més.
Preparació de les coques
  1. Posem a escalfar el forn a 180 ºC. Acte seguit dividirem la massa en 5 parts, una per cada coca. Estendrem cada massa en una safata preparada pel forn, és a dir, enfarinada o forrada amb paper de forn. 
  2. Col·locarem la guarnició escollida sobre la massa, en aquest cas, les farem: de pebrot escalivat, ceba i olives, i de xampinyons amb ceba.
  3. Les coem 30 minuts a 180 ºC. 
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
 <<< >>>   

1 comentari:

  1. Van ser boníssimes com a pica pica del sopar de cap d'any!

    merci cuinera!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari!