dilluns, 13 de gener del 2014

Com fer seitan?

Dificultat: mitjana
Temps: 1hora i mitja

<<<El seitan és una massa de gluten que es bull en brou amb salsa de soia i algues kombu, la qual cosa l'enriqueix amb sals minerals i lisina, un aminoàcid essencial>>> 


Ingredients 
  • 1 kg de farina de gluten
  • 1l de brou vegetal
  • salsa de soia
  • algues kombu (2 tires)
Preparació de la massa del seitan
  1. Per fer el seitan cal tenir en compte que les mesures que posen de farina de gluten es triplicaran al final de la cocció. Per tant, per començar a fer el seitan
  2. Prenem un got ple de farina de gluten i l'aboquem en un bol. Seguidament afegim un got de brou (cal tenir en compte la proporció 1:1 de farina i de brou). Si queda massa sec se li pot afegir més brou.
  3. Amassem 5 minuts i la textura haurà de ser homogènia i del mateix color.
  4. Afegim la massa en una olla dins d'una mitja de cocció (malles de cocció de llegums) si volem que la forma del seitan sigui més compacta i cilíndrica. Sinó li donem forma de bola o de bolestes si volem fer-ne mandonguilles. 
  5. Un cop tenim el seità dins de l'olla, afegim la resta de brou, que el cobreix. Afegim també les algues kombu i mig got de salsa de soia. 
  6. Ho posem ha coure uns 25 minuts a foc lent. Per saber si està al punt, el seitan ha d'haver guanyat volum i la massa ha de fer esponjosa i consistent. 
  7. Si les boles són molt grans poden quedar crues de dins. Per corregir-ho es poden tallar per la meitat i deixar-les 5 minuts més.
  8. Un cop preparat el seitan es pot guardar a la nevera 1 setmana amb el mateix brou de cocció. També es pot deixar tallat o no al congelador i així tenir-ne ja preparat!
Propietats més importants
  • Gran contingut en proteïnes, sent un aliment més suau i digestiu que la carn
  • Baix en calories, conté molt poc greix (~1%)
  • No té colesterol
  • conté abundant fibra vegetal
Principal inconvenient, que no és apte per a celíacs
{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
 <<< >>>   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!