dissabte, 18 de gener del 2014

Hamburgueses de quinoa i verdures

Dificultat: mitjana
Temps: 1hora

<<<La Quinoa és un pseudocereal originari dels inques. L'anomenaven el "gra mare"ja que és capaç de créixer en condicions molt adverses  >>> 

Ingredients 
  • 100 g de quinoa
  • 1/4 de pebrot escalivat
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 3 xampinyons
  • 3 shiitakes
  • 10 g d'algues
  • 1/2 got de farina integral
  • sal o salsa de soia
Preparació 
  1. Rentem la quinoa amb aigua freda. Desprès la posem a bullir, en tres parts d'aigua per 1 de quinoa. La quinoa estarà apunt quan estigui tova i inflada, més o menys uns 30 minuts.
  2. Sofregim el porro, la pastanaga i els bolets. Afegim sal o salsa de soia.
  3. Hidratem les algues durant 3 minuts
  4. Mesclem la quinoa amb el sofregit, el pebrot, les algues.
  5. Afegim la farina per espessir la mescla i podem compactar les hamburgueses. 
  6. Podem posar l'hamburguesa en plat acompanyada d'una amanida o bé posar-la dins d'uns panets d'hamburguesa, amb alvocat, ruca, ceba i formatge.
Propietats de la quinoa
  • Conté vitamines dels grups B i E  àcid fòlic.
  • Els esportistes i la gent amb un gran desgast físic l'haurien de prendre regularment. 
  • El 13% del seu pes són proteïnes, el 5% són greixos saludables i aproximadament el 69% hidrats de carboni d’assimilació lenta, que són els ideals perquè mantenen els nivells de sucre en sang constants. 
  • També conté fibra, que contribueix a netejar els budells. (Informació de www.etselquemenges.com )

{VV}= vegans i vegetarians {SL}= sense lactosa {SO}= sense ou
 <<< >>> 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!