dissabte, 21 de març del 2015

Barretes de sèsam

Dificultat: molt fàcil
Temps: 30 minuts

<<< Tot i la mida no us deixeu enganyar, el sèsam és un super aliment perquè conté aminoàcids, greixos, vitamines i minerals, molt beneficiosos per a l'organisme >>> 

Ingredients (per omplir una safata de forn)
  • 1 vas i mig de farina (jo he posat de fajol i de kamut, però qualsevol és bona)
  • 1 quart de vas d'aigua
  • 1 quart de vas d'oli d'oliva (amb oli de sèsam és fan les de veritat però no en tenia)
  • 3 cullerades de llavors de sèsam i 3 de sèsam negre
  • 1 cullerada de llavors de rosella
  • Una mica de sal marina (opcional)
Preparació 
  1. Posem el forn a 200º C. 
  2. Agafem les llavors i les saltegem uns segons al foc, per a què treguin els olis essencials
  3. En un bol mesclem, la farina amb l'oli i l'aigua.
  4. Triturem les llavors per a poder assimilar els seus nutrients. El sèsam té molt de calci i ferro però si es menja sencer surt tal com entra ;), per tant, és important tritura-lo. Jo faig servir un molinet de cafè, però amb un morter i una estoneta de paciència també s'aconsegueix.
  5. Afegim les llavors i la sal a la mescla i ho amassem una mica fins aconseguir una massa homogènia.
  6. Estirem la massa amb el corró i fem el gruix que cadascú vulgui. Tot i no portar llevat la massa s'infla una mica.
  7. Retallem o agafem un motlle per donar la forma que vulguem
  8. Posem al forn 15 minuts i les volem més daurades les deixem més estona.

 {VV}= vegetarians i vegans {SO}= sense ou
 <<< >>>  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!