dissabte, 21 de març del 2015

Hamburgueses de bròquil i arròs

Dificultat: Mitjana
Temps: 20 minuts

<<< El bròquil, és considerada una de les hortalisses que conté més quantitat de nutrients per unitat de producte comestible>>> 

Ingredients ( per a 10 hamburgueses)
  • 200 g de bròquil
  • 1 dent d'all
  • 1 porro
  • 100 g d'arròs integral
  • 5-6 xampinyons 
  • Salsa de soia
  • Sal marina
Preparació 
  1. Bullim l'arròs amb aigua i el reservem.
  2. Tallem els brots de bròquil i els cuinem al vapor durant 5 minuts. L'opció de la cocció al  vapor és molt recomanable per tal de mantenir al màxim les propietats nutritives d'aquest superaliment. Sinó es pot coure a la paella. Després l'esmicolem.
  3. Agafem una paella i sofregim el dent d'all, pelat i tallat a trossos petits. Afegim el porro tallat també a trossos petits. Afegim sal al gust. (Jo en poso més aviat poca, ja que m'agrada afegir-hi un rajolí de salsa de soia, que ja és salada per potenciar el sabor).
  4. Saltegem els xampinyons. Un cop cuits, els esmicolem. 
  5. Afegim tots els ingredients en un bol, afegim un rajolí de salsa de soia i ho mesclem bé. *
  6. Agafem un part de la massa i li donem forma d'hamburguesa o bé utilitzem un motlle per fer hamburgueses.
  7. *Hi ha l'opció d'afegir una mescla de farines per fer més consistent l'hamburguesa i que aquesta no es desmunti quan li dones forma o la cous. Simplement afegeixes una mica de farina de blat de moro, farina integral de blat, i farina de cigró amb aigua i ho mescles amb la barreja anterior.

 {VV}= vegetarians i vegans {SO}= sense ou
 <<< >>>  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!