dilluns, 18 de maig del 2015

Boletes de polenta amb salsa de pebrot escalivat

Dificultat: fàcil
Temps: 45 minuts (deixem 20 minuts reposar)

<<< La polenta o sèmola de blat de moro, és una forma diferent de menjar cereal, és ràpida de cuinar i molt nutritiva >>>  


Ingredients (8 mandonguilles)
  • 125g de polenta (sèmola de blat de moro)
  • 1 ceba
  • 100 g pebrot vermell escalivat
  • 125g de xampinyons 
  • julivert
  • 2 dents d'all
  • Opcional arrebossar amb ou i pa ratllat
Preparació 
  1. Posem aigua a bullir. Quan arrenca el bull posem la polenta (1 got polenta per 4 d'aigua). Removem sense parar i baixem el foc, almenys durant uns 3 minuts.
  2. La polenta estarà apunt quan tingui la textura de puré. La deixem reposar fins que es refredi.
  3. Per altra banda, tallem la ceba i la daurem, afegim el pebrot i deixem coure'l uns minuts. (Tenia conserva de pebrot escalivat de l'estiu i l'he aprofitat, sinó es pot fer amb pebrot sense escalivar i podem afegir tomàquet per fer una salsa).
  4. Tallem els xampinyons i els coem amb la seva pròpia aigua. Tallem els alls i el julivert a trossos i els afegim als xampinyons. 
  5. Agafem altre cop la polenta, i la salsa de pebrot i la ceba i remenem. Un cop feta la massa, fem les boletes.
  6. Una opció és arrebossar-les, per a que quedin més cruixents, amb ou i pa ratllat, tot i que la polenta queda molt consistent.
  7. Acompanyem les boletes de polenta amb xampinyons i salsa de pebrot.                                                                     
 {VV}= vegetarians i vegans 
 <<< >>>  

2 comentaris:

  1. És dilluns...toca fer visita al millor bloc de cuina! ;)
    M'he tornat a mirar aquestes boletes i estic segura que les faré. Aquesta setmana aniré a comprar la polenta.
    Gràcies per compartir les teves receptes!!!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. merci Anna.
      Segur que la trobes a qualsevol lloc! ja em diràs com ha anat! ;) petons

      Elimina

Deixa el teu comentari!