dilluns, 11 de maig del 2015

Panets integrals d'espelta

Dificultat: fàcil
Temps: 40 minuts + 3 hores

<<< L'espelta és una subespècie de blat, és un cereal molt antic però que va caure en desús. 

El seu consum origina menys al·lèrgies que el blat, tot i que també conté gluten  >>> 


Ingredients (per uns 7 panets)1-
  • 360g d'aigua tèbia
  • 600g de farina d'espelta integral 
  • 25 g de llevat fresc
  • sal (opcional)
Preparació 
  1. Mesclem l'aigua tèbia amb el llevat esmicolat. 
  2. Agafem un bol, posem la farina en forma de volcà i afegim lentament l'aigua tèbia
  3. Mesclem fins aconseguir una massa homogènia i que no s'enganxi a les mans
  4. Deixem reposar la massa amb un drap a sobre durant 3 hores, si es possible millor deixar-la tota una nit. 
  5. Un cop passat el temps separem la massa en diferents porcions, tantes com ens doni la massa.
  6. Fem petits talls a cada porció.
  7. Escalfem el forn a 180 ºC i posem al pis inferior del forn un recipient amb aigua (aquest donarà humitat a la massa).
  8. Coem els pans uns 25 minuts i ens quedaran relativament torrats, si ens agraden amb la crosta més dura els deixem una estona més.                                                                            
 {VV}= vegetarians i vegans {SO}= sense ou
 <<< >>>  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari!